Job craften: dé manier om meer uit je werk te halen

Heb je net zo veel zin in je werk als in het buitenzetten van het vuilnis, maar vind je een overstap one step too far? Dan is job craften de uitkomst! Door je functie te boetseren naar je eigen wensen, kun je meer (plezier) uit je werk halen. Maar hoe pak je job crafting aan zonder scheve gezichten te krijgen?

Quattro stagioni di job crafting

Je hoeft niet direct al je taken af te schuiven op een collega en alleen de allerleukste over te houden. Er bestaan namelijk vier soorten job craften, die afzonderlijk al veel kunnen veranderen. Laat het baanboetseren maar beginnen!

Bouw je taken om

Hierbij kun je denken aan het oppakken van moeilijkere taken, of juist heel rebels taken afstoten. Maak dan eerst een lijst van al je taken – op volgorde van prioriteit. Bedenk daarna waar je het meest tijd aan kwijt bent. Kunnen bepaalde processen efficiënter worden ingericht of deels overgedragen worden aan een collega die er meer verstand van heeft?

Maar om meer plezier te ervaren in je werk is het ook goed om te bedenken welke taken je het leukste vindt. Waar haal je energie uit? Zijn er taken van collega’s die jou interesseren? Meelopen doet niemand kwaad. Als die kleine tweaks geen voldoening geven, is the big talk met je leidinggevende natuurlijk onvermijdelijk. Maak bespreekbaar waar je tegenaan loopt en er is meer mogelijk dan je van te voren bedenkt!

Tweak je relaties

De omgang met collega’s kan veel plezier toevoegen aan je werk, maar natuurlijk ook wegnemen. Zoek de samenwerking op, of probeer je samenwerkingen een andere kant op te sturen. Dat is natuurlijk makkelijker in een grote organisatie dan wanneer je in een vierkoppig bedrijf werkt. Ook meer contact met klanten kan je een boost geven.

Craft je gedrag om meer uit je werk te halen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je tegen jouw baan aankijkt? Misschien kun je wel iets in je bewustzijn sturen waardoor de juiste flow terugkomt. Focus je je te veel op minder leuke taken? Erger je je dood aan een collega? Hierbij ga je dus vooral op zoek naar een oorzaak bij jezelf. Een fijn staaltje cognitieve gedragstherapie!

En gelukkig is een therapeut in dit geval niet nodig. De volgende tips kunnen je hier wellicht al bij helpen:

  • Stel doelen voor jezelf. Bedenk wanneer en hoe je deze wilt gaan bereiken. Natuurlijk niet lang-niet-haalbare-doelen, dat motiveert geen hond.
  • Zie je op tegen een bepaalde taak? Bedenk je dan eens hoeveel tijd het écht kost om deze taak af te ronden. Vaak duurt het helemaal niet zo lang als je hoofd hebt opgebouwd. Aan een vervelend klusje als de was wegwerken ben je uiteindelijk ook maar 10 minuten kwijt.
  • Beloon jezelf na het afronden van een lastige klus.

Verander de context van je werk

De laatste stap van het job craften is het omgooien van je werkplek of werktijden. Misschien kun je in overleg met vrijheid creëren binnen je baan? Door flexibelere werktijden of één thuiswerkdag, kun je al meer vrijheid creëren in je hoofd. Of gooi je complete werkplek in de mix door je bureau te draaien, een grote plant in de buurt te zetten of naast een andere collega te gaan zitten. In dit geval zijn flexplekken natuurlijk ideaal. Maar ook door eens in de zoveel tijd een spontane vrije dag op te nemen, kun je veel werklust terugkrijgen.

Het is compleet normaal dat je op een gegeven moment een andere manier van werken ontwikkelt. Je voorkeuren, kennis, interesses en vaardigheden veranderen. Een goede werkgever kijkt samen met je wat er getweakt kan worden om jouw werk leuker te maken en beter aan te laten sluiten op je talenten. Heeft je werkgever hier geen (flap)oren naar, dan kun je natuurlijk altijd besluiten om een nieuwe baan te zoeken.

Lijkt het vormgeven van je baan je interessant? Voor meer inspiratie kun je ook nog onderstaande clip bekijken. Dit is een mooi voorbeeld van hoe job crafting tot meer verdieping in je werk kan leiden!

Geef een reactie