Let’s meet: Bas van der Waarden

Van een universitaire studie naar je passie volgen in de recruitment: dat kenmerkt Bas, de nieuwste Consultant binnen het YourRecruiter team. Op zijn 29e verjaardag stellen we hem graag uitgebreid aan je voor. 

Wie is Bas?

“Ik ben echt een ‘mensen mens’. Ik kan mensen goed lezen, inschatten en ben goed in het leggen van connecties. Ik ben opgegroeid in Nijmegen en heb daar VWO gedaan. Vervolgens ben ik in Utrecht rechten gaan studeren. Ik woon daar inmiddels ruim acht jaar en voel mij een echte Utrechter. Ik woon in het centrum met vrienden en heb ook echt een studentenleven gehad. Ik ben voorzitter geweest bij een dispuut en heb bij een juridische studentenvereniging gezeten. Daar heb ik het Juridisch Studenten Congres georganiseerd.”

En hoe ben je dan in de recruitment terecht gekomen?

“Ik mis een achtergrond in recruitment, maar ik heb een bewuste keuze gemaakt voor het recruitment vak. Tijdens mijn rechtenstudie werd namelijk duidelijk dat ik iets anders wilde doen; ik wilde een zakelijke baan met veel contact met mensen. En toen zag ik de vacature van YourRecruiter op LinkedIn. Daar had ik meteen een goed gevoel bij.

Bij YourRecruiter is iedereen heel direct. En heel eerlijk; ik denk dat door te hebben van mensen. En dat is tot nu toe ook zo gebleken. Met het eerste gesprek krijg je een bepaalde indruk en bij het tweede gesprek blijft dat zo. Toen alle gesprekken over waren, mocht ik direct mee met een uitje. Daar waren collega’s precies zoals je denkt dat ze zijn en op de werkvloer weer. Dat zeg ik nu ook als ik naar klanten ga. Waarom ik hier wil werken, is voor hen ook belangrijk om te weten. YourRecruiter is What you see is what you get en direct, eerlijk en betrouwbaar.

Verder, en dat is misschien soft, zitten we hier natuurlijk op een hele mooie plek. Elke dag maak ik die fietstocht door het park. En op een gegeven moment kom je dan uit beboste omgeving en dan zie je dat landhuis en dat vind ik heel prettig. Dat heeft wel echt een positieve invloed op het begin van mijn dag.”

Wat doe je naast je werk?

“Ik ben graag actief in mijn buurt. Ik ben overblijfkracht geweest op de Villa Nova basisschool in Utrecht, in Lombok. En ik ben ook voetbaltrainer daar in de buurt. Van Zwaluwen 2, maar dat eindigt na dit seizoen. Dat is een zaterdag herenteam. We trainen elke woensdag en elke wedstrijd ben ik erbij.

Ik ben een echte voetballiefhebber. Ik ben zelf op jonge leeftijd gaan voetballen en ben fan van NEC. Ik heb daar 4 seizoenen lang een seizoenkaart gehad. Nu niet meer, maar ik volg ze op de voet. Ook heb ik vier keer de Nijmeegse Vierdaagse meegelopen.

Naast voetbal, heb ik hardlopen opgepakt de afgelopen jaren. Ik heb de marathon van Rome gelopen. Die heb ik vorig jaar uitgelopen; onder de vier uur. Daar was ik heel blij mee omdat het een moeilijk parcours was. Momenteel ben ik in training voor de marathon van Berlijn. Die ga ik in september lopen.

Ik vind het prettig om zulke doelen te stellen voor mezelf. Dan is het makkelijk vol te houden. Iedereen weet dat ik in september de marathon moet lopen. Dan kun je moeilijk aankomen met ‘ja ik had niet zo’n zin’. Dat is best een stok achter de deur.

Verder ben ik op een wereldreis geweest. In drie maanden ben ik met een vriend van Estland naar Hongkong gereisd met de trein. Ik hou erg van treinreizen en heb meerdere treinreizen door Europa gemaakt.”

En wat is het belangrijkste dat je ooit hebt geleerd?

“Dat ik moet afgaan op mijn gevoel en daar belangrijke beslissingen op kan nemen; vertrouwen kan leggen in mijn empathisch talent. Ik heb tot een jaar of vier jaar terug alleen secuur geplande en voorbedachte stappen gezet. Zo had ik bedacht dat ik notaris wilde worden. Het persoonlijke klantcontact sprak me aan. En dat een notaris bijzondere momenten in het leven mag aanschouwen. Mensen trouwen, richten een bedrijf op, kopen een huis. Maar tijdens mijn studie merkte ik al dat de praktijk eigenlijk helemaal niet bij mij paste.

Ik heb mijn studie helemaal goed gepland en dan maak je het dus af. Ik koos ook de juiste extracurriculaire activiteiten. Ik heb bijvoorbeeld het ABN AMRO Summer traineeship “ondernemerschap” gedaan.

Maar uiteindelijk komt het erop neer dat het leven niet plannen is en dat je op je gevoel af moet gaan. En dat brengt me nu op de goede plekken. De talenten die bij mij passen komen in dit werk goed tot uitdrukking.”

Wat is de laatste keer dat je door de grond wilde zakken?

“Toen ik de laatste trein miste op Amersfoort Centraal. Dat is iets dat ik tot dit interview geheim heb weten te houden. Ik miste hem na het laatste bedrijfsuitje. Mijn eerste kennismaking met YourRecruiter na mijn sollicitatieprocedure. Sommige collega’s sprak ik voor het eerst. Het was erg gezellig en ik ben te lang blijven hangen. Ik zag de trein voor mijn neus wegrijden. Ik heb maar een taxi naar huis gepakt van Amersfoort naar Utrecht. Zonde van het geld! Hoewel ik uiteraard als een waardig recruiter heb onderhandeld over de prijs.”

0 Gedachte op “Let’s meet: Bas van der Waarden

 1. Job Clements on Antwoorden

  Goedemiddag Bas,

  bedankt voor je telefoongesprek.
  zoals ik aangaf ben ik dus opzoek naar een recruiter voor een beginnend kleding merk/bedrijf wat nog vanaf de grond opgebouwd gaat worden.
  Gezien jullie gespecialiseerd zijn in recruitment hoop ik info te vergaren waar ik het beste recruiters kan vinden of wellicht zien jullie mogelijkheid te helpen met het vinden van deze persoon en daarmee een stukje hebben kunnen bijdragen aan het opzetten van het leukste bedrijf van nederland 😉
  ik ben opzoek naar een gepassioneerd, hardwerkende, risico nemende, recruiter met verstand van mensen kennis die samen met mij opzoek gaat naar mensen voor de functies administratie, marketing, grafisch design en kleding design. deze persoon zal moeten onderzoeken waar we de juiste personen kunnen vinden en deze samen met mij gaan werven.
  daarna zal hij of zij onderdeel blijven uitmaken van de bv. en na het vinden en vullen van vernoemde functies nog meer mensen gaat vinden die aankunnen sluiten op, tips kunnen geven aan en een inspiratie kunnen zijn voor het huidige team…. daarnaast zal deze persoon bezig moeten blijven om te zorgen dat het huidige team door uitbreiding of groei van bv op de juiste positie blijven werken.

  alle input is van harte welkom!

Geef een reactie