Van weeshond naar kantoorhond

Onze kleinste collega weet je op je chagrijnigste moment nog te ontdooien en daarom zetten wij hem graag in de schijnwerpers op deze 19e Take Your Dog To Work Day. Een kijkje in het heden en verleden van deze trouwe office dog: Bandji.

Waar hij precies vandaan komt weet niemand en zal waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven. Wat we wel weten van deze mysterieuze viervoeter? Hij is ooit aan een boom gevonden en is een mengelmoes van rassen, maar hij lijkt toch het meest op een Jack Russell. Na meerdere omzwervingen heeft hij eindelijk zijn plek gevonden bij onze collega Jeremy. En toen kwam hij bijna een jaar geleden ons kantoorpand binnen drentelen.

Na een korte carrière slijt Bandji zijn dagen als de kleinste assistent op het kantoor van YourRecruiter, hoewel hij zich natuurlijk eerder gedraagt als de hoogste baas. Hij is niet iedere dag aanwezig en onder zijn favoriete activiteiten vallen zonnebaden en luieren. Tussendoor rent hij ook graag achter konijnen aan, speurt hij mollen op en graaft hij gaten. Die beweging pakt hij dan wel mooi mee.

Maar deze kleine koning vervult ook een aantal zeer belangrijke taken op kantoor. Zo zorgt hij iedere dag dat hij aanwezig is voor een hogere productiviteit. Hij biedt zich op het juiste moment aan voor een aai, geeft zijn collega’s immer positieve aandacht en likt maar al te graag je wonden schoon (letterlijk). Hierdoor komt Oxytocine vrij, daalt ons stressniveau en verdwijnen concentratieproblemen als sneeuw voor de zon.

En hoewel het teamgevoel bij YourRecruiter niet veel te wensen overlaat, geeft Bandji dit toch nog een extra dimensie. Het is natuurlijk pijnlijk wanneer je een strijd om zijn aandacht verliest van een collega, maar we hebben wel een nieuwe gemeenschappelijk interesse. Ook worden we door de vrijgekomen Oxytocine socialer. En ondertussen komt Bandji altijd als winnaar uit de bus: hij krijgt de meest enthousiaste begroeting in de ochtend en het uitgebreidste afscheid aan het einde van dag.

 

0 Gedachte op “Van weeshond naar kantoorhond

  1. Wim Mantel on Antwoorden

    Wat een top kantoor ! Er zijn niet veel bedrijven die zich dit permitteren dat werknemers een huisdier laten meenemen
    Nu ken ik Banji persoonlijk en ben ik dus bevooroordeeld
    Maar hernia een zeer sociale en live hond en hij heeft het getroffen bij Jeremy en Nancy
    Nogmaals mijn complimenten aan je kantoor

Geef een reactie